Tree House / QBO3 Arquitectos

first_imgTree House / QBO3 ArquitectosSave this projectSaveTree House / QBO3 Arquitectos Tree House / QBO3 Arquitectos CopyHouses•Puerto Carrillo, Costa Rica Costa Rica Year:  2015 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/880140/tree-house-qbo3-arquitectos Clipboard Manufacturers: Capris, High LightsArchitects In Charge:Mario Vargas, Carlos Vásquez, Daniel Palma and Ignacio VargasStructural Engineer:Oscar Mario GonzalezConstruction:QBO3 ArquitectosCity:Puerto CarrilloCountry:Costa RicaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Carlos VásquezRecommended ProductsDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WoodSculptformTimber Click-on BattensText description provided by the architects. The Tree House project was born as a refuge that could allow an escape from the city for our client, chemist by profession and artist by vocation. The site is located in Costa Rica, in a forest-like area of ​​Puerto Carrillo de Hojancha in Guanacaste. Save this picture!© Carlos VásquezSave this picture!Floor PlansSave this picture!© Carlos VásquezFrom the beginning of the process and due to the conditions of the site, it was proposed to conserve the largest number of trees on the property. This became the starting point to study the relation of the house with its immediate context where concepts such as permeability, integration and the exterior – interior relationship became fundamental in the design process.Save this picture!© Carlos VásquezThe house needed to be safe since it remains uninhabited for many weeks a year and resistant to the climatic conditions that affect the area, such as heavy rains, sea breeze and hot temperatures. From these limitations, we come up with the idea of ​​proposing a brutalist architecture, a concrete refuge armed with permeable membranes that adapt to the temporalities, the architectural program and the climate.Save this picture!© Carlos VásquezA point of great importance was the integration of an existing tree that crossed the living area, creating a synergy between the house and the surrounding nature, “the exterior is lived in the interior and the interior is projected outwards.”Save this picture!SectionThe house is composed of three pure volumes, which serve as containers for the requested space activities, these are articulated with the terrain topography and able to adapt according to the requirements of its users.Save this picture!© Carlos VásquezThe main access is high above the level of parking area where a path raises allowing you to be in constant contact with your natural surroundings. Save this picture!© Carlos VásquezThe social area it’s the heart of the house where we have the kitchen, dinner and a cast in place sofa surrounding the tree. The enclosure in exposed steel, perforated with an abstract pattern that was generated from the art made by our client, allows to generate an interior-exterior connection with this special filter. Save this picture!© Carlos VásquezThis social space opens onto the terrace that contains the pool wich overflows into the surrounding forest, projecting a sound that imitates a stream providing a special sensory connection to the dwelling. Save this picture!© Carlos VásquezA large percentage of the windows are protected by these perforated steel structures that generate an interaction with the movement of the sun by sifting the spaces during the day. The main room consists of a space on two levels, the lower part is the bedroom with its bathroom, overlooking the rear garden where a composition was made with the existing trees, adding white ground stone of the area. The ladder is floating on the wall in dark exposed concrete, projecting the vertical circulation with steel tensioners that function as virtual railing and take us to the artist’s workshop. The workshop is at treetop height where you can exit to the rooftop allowing a unique connection to the artist with his surroundings at all times.Save this picture!© Carlos VásquezProject gallerySee allShow lessDD16 / BIO-architectsSelected ProjectsMouette House / Estudio Bespoke + longo+roldánSelected Projects Share “COPY” Houses Architects: QBO3 Arquitectos Area Area of this architecture project Area:  280 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/880140/tree-house-qbo3-arquitectos Clipboard Projects Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” ArchDaily Save this picture!© Carlos Vásquez+ 23Curated by Danae Santibañez Share CopyAbout this officeQBO3 ArquitectosOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPuerto CarrilloOn FacebookCosta RicaPublished on November 29, 2020Cite: “Tree House / QBO3 Arquitectos” [Tree House / QBO3 Arquitectos] 29 Nov 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?艺术家们的‘庇护所’ Tree House / QBO3 Arquitectos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more