Itahye Residence / Apiacás Arquitetos + Brito Antunes Arquitetura

first_imgArchDaily Manufacturers: ACFC4 Aquecedores, Lajes Pioli, Life Engenharia, Marcenaria Tronco, Nicom, Planeta FerragemCollaborators:Beatriz Matuck, Caroline Endo, Chloé Morin, Cibele Mion, Francisco Veloso, Gabriela Uchida, Julia Borges, Otávio Filho, Thais Pimenta, Yuri FaustinoniConstruction:Apiacás ArquitetosAuthors :Anderson Fabiano Freitas e Juliana AntunesProject Team:Acácia Furuya, Pedro Barros e Cristina de BritoCity:São PauloCountry:BrazilMore SpecsLess Specs Photographs:  Leonardo Finotti Manufacturers Brands with products used in this architecture project Brazil Houses Photographs CopyAbout this officeApiacás ArquitetosOfficeFollowBrito Antunes ArquiteturaOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodSão PauloSao PauloApiacás ArquitetosConcreteBrito Antunes ArquiteturaBrazilPublished on September 06, 2013Cite: “Itahye Residence / Apiacás Arquitetos + Brito Antunes Arquitetura” [Residência Itahye / Apiacás Arquitetos + Brito Antunes Arquitetura] 06 Sep 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Abstract EarthPartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsPanels / Prefabricated AssembliesKingspan Insulated PanelsInsulated Wall Panels – Designwall R-seriesWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMBricksNelissenSpecial Bricks – Slips and HalvesCeramicsTerrealTerracotta cladding in Le TrèfleEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEASideboardsUSMLow Shelving – HallerTable LampsLeds-C4Lighting – ElampMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: Apiacás Arquitetos, Brito Antunes Arquitetura Year Completion year of this architecture project Itahye Residence / Apiacás Arquitetos + Brito Antunes ArquiteturaSave this projectSaveItahye Residence / Apiacás Arquitetos + Brito Antunes Arquitetura Year:  “COPY”center_img CopyHouses•São Paulo, Brazil 2012 Recommended ProductsWoodLunawoodThermowood FacadesSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeText description provided by the architects. Designed to be implemented in a lot of a condominium in the city of Santana do Parnaiba, it was possible to develop the design of this house with the contribution of its future resident, quite unusual in these situations, who agreed with a house to establish a more frank relation with the street. + 33Two porticos parallel to each other are cut by a rectangular volume that is implanted in the longitudinal direction to the plot. This disposition configures new situations of permanence in a land of ​​steep downhill. Save this picture!© Leonardo FinottiThe longitudinal volume, which actually houses the whole intimate area and services – bedrooms, TV room and laundry – is leveled off with the garage and has its circulation toward the courtyard giving access to the leisure area, swimming pool and sauna. Its cover slab determines the level of the living room and extends, on a level with the promenade, literally forming an internal street.Save this picture!© Leonardo FinottiNow the porticos which are perpendicular to the volume of the rooms, house the rest of the program; at the front, the portico marks the entry as a shelter for those arriving from the promenade, and also contains the kitchen. In this situation we have developed a system of brise soleil, which will be built in wood and will have, besides the function of protection against solar radiation, the role of preserving, when necessary, the daily life of the house. Save this picture!© Leonardo FinottiIn the second portico, on the other end of the prism and at the bottom of the lot, is the rest of the program, living room and dining room, connected to the kitchen by a suspended walkway closed by glass. Save this picture!PerspectivaThe gap between the living room and kitchen forms a suspended patio, facing the main view of the condominium; a large area of natural preservation framing the landscape.Confira o projeto em construção aqui.Save this picture!© Leonardo FinottiProject gallerySee allShow lessRecycle step by step / Dom Arquitectura + Asa StudioSelected ProjectsHeadquarters Siegle + Epple / Spacial SolutionsSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/424414/itahye-residence-apiacas-arquitetos-brito-antunes-arquitetura Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/424414/itahye-residence-apiacas-arquitetos-brito-antunes-arquitetura Clipboard Projects Save this picture!© Leonardo Finotti+ 33 Share “COPY” Itahye Residence / Apiacás Arquitetos + Brito Antunes Arquiteturalast_img read more